For Your Howrse

Kilpahevosen kouluttaminen

Ohjeita osittain päivitetty uudistusten mukaiseksi, kiitos beata!

Ohjeissa on ajateltu että koulutettava hevonen on tarkoitettu Grand Prix -kilpailuun ja tähtäimessä ovat kärkisijat. Ohjeista voi toki poiketa, mutta esimerkiksi huonomman varsan valitseminen tai bonusesineiden poisjättäminen vaikuttavat kilpailutulokseen. Näiden ohjeiden mukaan on tehty menestyneitä kilpahevosia, kouluttaminen on kuitenkin jokaisen omalla vastuulla enkä ota valituksia vastaan pieleen menneen koulutuksen takia tuhlatuista esineistä. Kysyä toki saa jos lisätarkennusta ohjeisiin kaipaa.

Pidä huolta että hevosen terveys on koko ajan 100%, vajaalla terveydellä koulutettu hevonen saa vähemmän taitoja. Myös moraali on hyvä pitää koko ajan täynnä, alle 100% moraalilla tehdyistä lenkeistä siirtyy vähemmän taitoja ja hevosella kuluu enemmän energiaa eri toimintoihin. Lue ohjeet huolella kokonaan ennen kun alat kouluttamaan!

Alla lueteltujen bonusten lisäksi Grand Prix -kilpailussa vaikuttavat myös erityiset GP-bonukset jotka löytyvät kilpailun omalta sivulta. Niistä neljä ensimmäistä eivät ole välttämättömiä, mutta kolmesta viimeisestä saa hevosille taitobonuksia. Parhaiten menestyvillä kilpailijoilla on nämä bonukset, joten ilman niitä voi olla vaikea pärjätä huippuhevosellakaan.

Lista tarvittavista asioista

Luettelo on koottu suunnilleen siinä järjestyksessä missä asioita tarvitset, jokaisen kohdalla on myös kerrottu miksi siitä on hyötyä.

Ennen varsinaisten koulutusohjeiden aloittamista tarkista että sinulla on kaikki tarvitsemasi esineet valmiina ja toki myös varsa sekä tallipaikka! Oletan että osaat hevosen perushoidon, eli ruokintamäärät ja nukkumaanlaittamiset jne, näitä ei ole erikseen mainittu joten pidä niistä itse huoli. Jos et aio laittaa hevosellesi kaikkia ohjeistettuja esineitä niin ohita vain se kohta.

1. Leikitykseen valmistelu

Laita varsalle kaikki mahdolliset mustan pörssin esineet jotka sille tässä vaiheessa saa (eli akilleen kantapää, bonuspakkaus, filotesin silitys, sekä khronoksen ajastin ja viisasten kivi ellet nyksin pakkausta laita). Hoida varsa 6kk ikäiseksi, laita se sille varattuun karsinaan (yleensä tallinpitäjät toivovat enintään 3 päivän pituista majoitusta) ja hoida unille niin että varsan terveys sekä moraali ovat 100%.

2. Leikitys

Varsan leikitys 8kk - 1v 4kk iässä on tärkeä vaihe, leikeistä saa 60 taitopistettä. Katso tarvittaessa leikitysohjeita. Jos varsalla on akilleen kantapää, filotesin silitys ja/tai suihku niin voit leikittää ohjetta nopeammin, ei kuitenkaan kannata ellet ole varma mitä teet! 1v 6kk ikäisenä voit laittaa hevoselle elementin, harmonian pakkauksen sekä medusan veren. Harkitse tarkkaan esineiden antamisen järjestys! Jos tahdot hevoselle elementtikuvan, anna sille ensin kultainen omena (valitse myös kuva) sekä medusan veri ja viimeisenä elementti. Jos tahdot siivekkään hevosen kuvan, anna ensin elementti, sitten medusan veri ja viimeisenä kultainen omena. Jos tahdot siivettömän hevosen kuvan, anna ensin elementti, sitten kultainen omena (valitse myös kuva) ja viimeisenä medusan veri. Tässä vaiheessa kannattaa myös laittaa hevoselle taustakuva, harmonian pakkauksella voit laittaa väliaikaisen kuvan ja vaihtaa ilmaiseksi myöhemmin, pelkällä helioksen säteellä valitse mieleisesi samantien. Jos annat hevoselle nyksin pakkauksen, laita sekin nyt.

3. Koulutuksen aloittaminen

Hevonen on nyt siis 1v 6kk ikäinen. On suositeltavaa aloittaa ratsastuslenkeistä ja jatkaa sen jälkeen koulutukseen. Voit vaikka aloittaa bluppausohjeiden mukaisesti jos se tuntuu helpolta, tosin kilpahevosta ei tarvitse blupata eli et tarvitse 20 kilpailuvoittoa. Lenkitä hevosta kunnes se on 2-vuotias.

4. Ratsastustuntien aloittaminen

Anna hevoselle nuoruuden vesi heti 2-vuotiaana ja laita se siitä lähtien JOKAISENA päivänä ratsastustunnille. Helpointa on aloittaa päivä aina ratsastustunnilla niin se ei pääse unohtumaan ja hevosella on varmasti vielä tarpeeksi energiaa. Toistan vielä: tästä eteenpäin JOKAISENA päivänä hevonen ratsastustunnille, vaikka ohjeissa sitä ei ole erikseen enää mainittu. Jatka koulutusta valitsemaasi tapaan kunnes hevonen on 2v 6kk, jolloin ruunaa se. Jatka taas kunnes hevonen on 3v. Tässä vaiheessa valitse hevoselle erikoistuminen, klassinen tai lännenratsastus, sekä anna poseidonin pakkaus. Anna myös morfeuksen käsivarret ellei hevonen saanut nyksin pakkausta.

5. Koulutuksen jatkaminen

Tee koulutuksia, ratsastuslenkkejä sekä kilpailuita kunnes hevosen taidot ovat kaikki tummina (kts. bluppausohje, esimerkkikuvassa on kolme taitoa tummina mutta nyt halutaan ne kaikki täysiksi). Hevosen ikä on yleensä tässä vaiheessa jonkin verran alle 10 vuotta, mutta se voi olla enemmänkin riippuen antamistasi esineistä.

6. Rantaratsastukset

Rantalenkeillä hevosen taitoja voi muokata, taitoja siirtyy vaihtelevasti 10-20 pisteen verran hevosen huonoimmasta taidosta parhaimpaan. Esimerkiksi friisiläishevosella huonoin taito on esteratsastus ja paras taito kouluratsastus, eli rantalenkkejä tekemällä esteratsastustaito pienenee ja kouluratsastustaito kasvaa. Tee hevosella rantaratsastuslenkkejä kunnes niiltä ei enää taitoja siirry.

7. Pilvenkappaleet

Hevosella pitäisi olla nyt kaikki taidot tummina, eli kaikki koulutukset, ratsastuslenkit (myös rannat) ja kilpailut käytynä. Anna hevoselle kaikki 20 pilvenkappaletta, ikäännytä välillä jos hevonen nuorentuu alle 5-vuotiaaksi eikä voi enää vastaanottaa pilviä.

8. Loppuviimeistely

Tässä vaiheessa on hyvä vielä tarkistaa että hevosella varmasti on kaikki tarvittavat esineet, kaikki taidot tummina ja kaikki pilvenkappaleet annettuna. Hevosen ikä voi olla mitä tahansa 4v 8kk - 25v väliltä, luultavasti se on jotain lähempänä ensimmäistä lukua mutta se voi vaihdella annetuista esineistä riippuen. Ikäännytä hevonen 25-vuotiaaksi, laita 25-vuotiaana vielä viimeiselle ratsastustunnille ja sen jälkeen hevonen on valmis.

Kilpailuihin ja etenkin Grand Prixiin kannattaa aina etsiä hevoselle rasvapurkki ja falabellabonus mikäli se on mahdollista. Hevosen terveys tulee olla 100% jotta se pärjäisi mahdollisimman hyvin. Koulutuksen jälkeen tallipaikan ratsastustuntihinnalla ei ole merkitystä, mutta kilpailuja ajatellen kannattaa valita talli jossa on mahdollisimman suuret hevoskeskusbonukset (8-10).

2012-2014 © sndx, taustan kuva kokamo77. Kaikki muu omaa käsialaani ellei toisin ole mainittu. Sivuston ohjeet ovat Howrse -peliin.
Kyllästyttääkö Howrse? Tervetuloa tutustumaan virtuaalihevosiin!
Aiheeseen liittyvä keskustelupalsta sekä harrastuksen keskusjärjestö VRL.